درباره شهرستان میناب
1395/6/15 دوشنبه



موقعیت جغرافیایی
شهرستان میناب در شمال خاوری تنگه هرمز قرار دارد وسعت آن 5/6878 کیلومتر مربع است. این شهرستان از سمت شمال وشمال خاوری به شهرستان کهنوج (استان کرمان)از جنوب وجنوب خاوری به شهرستان جاسک وتنگه هرمز واز باختر به شهرستان بندرعباس محدود میشود آب هوای شهرستان میناب از نوع صحرائی است که در مناطق کوهستانی گرم وخشک ودر مناطق جلگه ای گرم ومرطوب میباشد. رودخانه عمده این شهرستان رود میناب است که دارای آب شیرین بوده ودر انتها به شمال تنگه هرمز می ریزد رود میناب از دو رودخانه سرچشمه میگیرد که بنام رودان وجغین مشهورند. مهم ترین محصولات کشاورزی آن، مرکبات، خرما ،صیفی جات، غلات،پرتقال، لیمو ترش، گوجه فرنگی، خیارسبز،هندوانه، پیاز، بادمجان وانبه  می باشد.

جمعیت میناب 254304 نفر ،مذهب مردم شیعه وسنی ،زبان گفتاری فارسی (لهجه میناوی)وارتفاع از سطح دریا 16 متر می باشد.

 


پیشینه تاریخی
میناب جلگه میناب بیش از 100 هزار سال قدمت دارد   بنیان  شهر میناب را به زمان ساسانیان نسبت می دهند اما بعضی از  اسناد تاریخی موجود نشان می دهد  این شهرستان از قدمتی  بیش از 2500 سال برخوردار  می باشد.


نام محلی این شهر مینوو  است. 
نام های قدیم عبارتند از : میناب (میناو)، آنامیس

از میناب با نام های مینا ، هرمز ، هارموز ، و توسط نئارخوس دریانورد  مقدونی در سفر نامه اش  با عنوان هارموز و یا آرموز نام برده شده است.

شاید وجه  تسمیه  میناب ، آب فرآوان و رودخانه پر آب با آب شیرین آن بوده است  قدیمی ترین نامی که در کتب تاریخی و در زمان هخامنشی از میناب برده شده شهر اورگانا ORGANA بوده است   میناب در سال 1310 هجری شمسی در تقسیمات کشوری به شهر تبدیل شد ودر سال 1334 به شهرستان ارتقاء یافت. 

 


مکان های دیدنی
از مکان‌های دیدنی شهر میناب می‌توان به قلعه بی بی مینو، سد استقلال، پل میناب، گلپنگ میناب، هزار و یک شب، سفره خانه سنتی دنج، خور تیاب، مکان تفریحی بابا حاجی واقع در محله شیخ‌آباد، بارگاه میر عمر و باغ‌های راونگ، بام میناب، امازاده شاه مرعش برادر امام رضا (ع) واقع در روستای چلوگاومیشی، قلعه‌های بجای مانده از دوره‌های تاریخی و افسانه‌ای پیش از میلاد و پنجشنبه بازار تاریخی و معروف میناب اشاره کرد.